Thursday, April 30, 2009

Comel gler...




video

comel jer dak nih..
hehehe
mari nyanyi sama2




Tercapai impian ku-Thanx Nad




akhirnya..
dapat gak makan sushi
burrrrp..
Alhamdulillah..
hehehehe..
thanx Nad,temankan akak













Nad yang sengal @ Coffee Bean

Monday, April 27, 2009

malu tahap dewa dewi






ni pehal nyorok-nyorok blakang ikan masin bagai neh?
sebenarnyakan..
saya kan..
MALU..
sebab..
saye majuk
pastu kan
orang tu pujuk
bagi comforter
kaler oren
adiknyer kaler pink
hehehehehehe


CAYANG MAK
AILEBIU


bintang kecik:patutnyer saye pujuk mak..tapi terbalik..hehehe...jahatkan..


Tulun..Tulun...




Besday mak dah dekat
Dah lama dia asyik sebut yang dia nak perfume
Errkkk..terkesima saye and adik jap..hehehe
Bukan tak mampu(blagak la pulak) tapi ktorang bajet nak bagi benda lain
Tapi memandangkan dia nak perfume..so ktorang pun berpakat nak beli perfume ah..
Pastu mak cakap nak perfume Burberry(demand mak saye nih..ish)
Masalahnya dia nak bau sama dengan husband dia(bapak saye lah tu)
Mana la bleh bau sama..kan tu perfume lelaki..
Lagi skali saye and adik penin..
Pastu tadi(kul 10.34 pagi) adik saye kol..dia bgtau mak teringin nak tengok teater..
Errrrk???Mak nak tgk teater??biar betoii
Aritu saye ajak tengok PGL(Puteri Gunung Ledang),dia takmo,dia cakap membazir..
Ishh..mak neh..macam -macam pulak yang dia nak..
Sebagai anak yang baik..saye kena berusaha mendapatkan apa yang mak nak..
hehehehe
baik sungguh anak-anak mak nih..


tapiiii..

DUIT SAYE DAH KURANGGG!!!


Sunday, April 26, 2009

The Team- Restoran Nelayan Titiwangsa




Tarikh: 23.4.2009
Venue: Restoran Nelayan Titiwangsa
Harga Buffet Steamboat: RM25 nett (tidak termasuk air+jeruk+kacang)
Makanan??3/10....harapkan udang jer fresh..yg lain x puas ati..



ni namanya gambar untuk tajuk semata2..3 orang yang kat tepi tu bunga-bunga jer..



dari kiri:fiza,yana,kak maz and kak noor



dari kiri:kak noor,ika and kak ti



dari kiri:abang kapten dan kak su




waiter jer
motip??ntah..kak ti suka dia kot sebab tu tgkap gambo dia..



yang ni hasil keje tangan kak ti



bila perut kenyang,ati pun senang,bila ati senang..perangai cam orang mabuk udang..haha



kan dah cakap,budak pakai tudung pink tu perangai cam orang mabuk udang



mula-mula nak tubuhkan kumpulan nasyid


tapi kumpulan yang terhasil adalah The Team..hehehehe


Align Center

ni sengalzzz dan poyoss



muka orang-orang yang mabuk udang



saye xleh gelak cam kak ti,dia model iklan colgate..mana leh sama kan..



yang ni...emmm...susah nak cakap..comel sangat



ni salah satu contoh perangai cam dak tadika..


bintang kecik:tahanx to kak ti sebab tangkapkan gambar..camera saye tertinggal..hehehe


Saturday, April 25, 2009

Meeting wit hCR pada pukul 3.30 petang@tingkat 7



Petang smalam ada meeting dengan CR(Ketua Pendaftar)..malas nak citer panjang2..tgk gambar je lah ek..


Antara yang hadir pada petang smalam...



Saye dan Miss Lau..tangan dia asyik ringan jer nak menampar orang..hahaha..sebenarnya dia nak balik cepat tapi sebab ada meeting kena la stay lama sket..tu yang dia ada sket hangin dalam badan.



macam kenal jer.hehehe...Bozzo and Kak Ti a.k.a Ling and Ayang.
Bozzo kan siap baca majalah naruto time meeting neh..sungguh x senonoh..



Penterjemah-penterjemah KL



si Nad ni,nampak jer saye pegang camera sibuk suh amik gambo dia..


Kak Nor pun nak posing gak..



xtau la pulak kat library ada bilik meeting yang mempunyai view tersangat cantik..Kak Ti cakap,leh wat candle light dinner kat situ..*kenyit-kenyit mata kat Bozzo*



Ayang and Ling



Kak Nor.me and Kak Ti



Thanx to Bozzo sebab ambikkan gambo


takde solution pun meeting dengan CR nih..wat penat jer..ramai yang bertanyakan soalan tapi takde jawapan yang diberi..boorriiingg..


Wednesday, April 22, 2009

liya si comel







comelnyer liya ni jadi "mak buyung"..hehehe
1st time tgk dia dalam rupa macam ni
geram jer..nak peluk ko laahhh
miss u liya..
harap2 aku dapt jumpa ko before ko bersalin yek
cayunk ko cayunk
ailebiu

The Team...konon lah kan

















kononnyer smalam,pas trening trus joging kan..tapii...
sorang nak terkucil lah,pastu bli air lah
and yang lain sebok berposing..
hahahha
joging trus cancelll
tapi kan i likeeeeee
sebabnyer
i tak suker joging...




cacat sedikit...





saye rindukan orang yang bagi saye jam neh... :'(
ehh..ehh.. tipu jer..tak rindu pun..
nak bgtau yang jam saye mcm dah cacat sket..
cacat mcmana?
nampak tak berlian yang dekat no 5 tu??
nampak tak?
(xda tulis no tapi garis jer....kalu x paham gak..x blajo tgk jam lah tuh,saye xleh tolong dah)
berlian tu dah retak sebab jatuh
huwaaaahhh
sedeynye...




gambar ni nampak dengan jelas jam saye yang berlian di no 5 sudah tidak glitter..
sob..sob..
jam ni antara barang-barang yang saya sayang...
harap-harap bapak saye baca blog anak dia..mungkin dia bleh gantikan jam yang cacat neh dengan sunglass Miss Sixty or handbag CD..hehehe....


Tuesday, April 21, 2009

zielala punya besday...




HAPPY BIRTHDAY
CIK IZAN ZAZILA







HAPPY BIRTHDAY TO YOU
HAPPY BIRTHDAY TO YOU
HAPPY BIRTHDAY TO IZAN
HAPPY BIRTHDAY TO YOU


dah lama nak post entry pasal besday cik izan neh tapi asyik tak berkesempatan jer.(sebenarnye terlupa..miahaha)..tapi lupa nak post entri je tau..bukan lupa besday izan..kiter dh wish kat dia tau masa 16hb aritu..gambar-gambar ni pun taun lepas punya celebration..hehehe..taun yang cik izan telah diPRANKkan secara 'kow kow'..hahaha.taun ni saye tak dapat nak join diatas sebab-sebab tertentu...kalako jugak ble diingatkan balik..apa yang telah ktorang prankkan cik Izan neh pada taun lepas?biarlah ianya menjadi rahsia sebab bleh mengaibkan pelbagai pihak...(poyo jer).hahahah..gambar pun letak yang muka senonoh jer..kalu ikutkan aksi sebenar,cik izan kita tak pakai lawa mcm nih..baju tido jer tau..hahahah..

oklah..kesempatan ini kiter nak ucapkan Selamat Hari Jadi kepada Izan and

CEPAT KAWEN...



AJK-AJK memPrank mengambil gambar dengan 'mangsanya' sebagai kenangan


rindu...






Nek dan cucu-cucu perempuannya..

kak Num dan Vina xda dalam gambar nih..

rindu Nek..

bila dia dah takde,nak balik kampung pun takde mood..




Monday, April 20, 2009

Si Tonggeng 2



Tak berniat di hati nak menderhaka


cuma nak meluahkan rasa ketidakpuasan hati saye

salah ker?

memang salah kalu dah tinggi suara..

kalau pendapat/kenyataan saye betul pun saper nak faham

sume menunding jari kepada saye

"Kamu yang selalu buat hal" or "Kamu memang degil,tak pernah nak dengar cakap"

ayat-ayat yang selalu main-main di bibir

ntahlah..

saye mengaku yang saye memang seorang yang keras paler,keras ati..

takleh nak sangkal

tapi....saye cuma nak bersuara..

itupun salah ker??




Friday, April 17, 2009

Me and Her...



















sama tapi x serupa..nasib tak pakai spek masa nih..kalu tak,mesti macam kembar..sebelum dia kawin dengan incik tunang...saye akan kluar dengan dia seberapa kerap yang mungkin..nanti xleh nak hang out slalu...gosshhh..gonna miss u dear.."i heart u" atau Bahasa Melayunya "ailebiu"


luahan rasa utara

bluuurrrr...kat opis arini tak tau nak watper..mati kutu..bos takde..ati pun xda mood nak keje(ooh pemalas sungguh cik yana neh)..rasa macam nak stat balik beli,baca and kumpul novel.tapi kan tengok kat kedai,skang ni takde buku yang menarik perhatian..emmm..mungkin ada tapi saye yang x pandai cari kot..ooh,ada beberapa buku yang menarik perhatian tapi agak mahal so lepas dapat gaji baru leh beli..hehehehe..jangan kedekut untuk memebeli buku k!!teringat masa skolah saye akan duk dalam library yang berhantu tu(skolah saye berusia lebih dari seratus tahun,so library tu sangat la macam muzium or haunted house),cari buku yang lama..hehehe..baca buku lama ni best tau..tergelak-gelak tengok ejaan lama...hehehehe...




weekend ni pun xda plan lagi nak watper...tambah tengah-tengah bulan..lagi ah sengkek kan..bajet nak tengok wayang or karoke or jalan-jalan cari bopren ooppss bukan,jalan-jalan cuci mata.hehehehehe (tersenyum sambil mata terkelip-kelip kepada member2 yang free esok)...nadiya pun mesti kuar dengan bofren dia tuh..emmm...orang ada bofren kan,xkan nak kuar dgn kakak dia kan..ish..ishh...kalu dia kuar esok,nak ikut gak dia..hahahaha..leh paksa dia blanjer memandangkan saye kesengkekan..(ye,saye memang seorang kakak yang kejam)..




kadang-kadang,busan gak xda pakwe(promote diri sendiri lagik..memang keji)..xleh nak kuar same2 or menghabiskan duit dia..hahahaha..nak marah pun xleh..yelah,xkan nak marah member kan,nanti member xnak kawan dengan kita lagi.marah pakwe xper,sebab bile dah sayang,kena marah pun xper..hahahaha..ntah dari mana saye dapat falsafah ni saye pun xtau..tapikan,xda pakwe ni pun banyak gak kelebihan,leh sesuka ati nak kuar dengan saper,sukati nak watper,nak pakai baju per,nak kuar tengah2 malam pun xper(ada boifren yg x bg awek dia kuar malam2 kecuali dia ada sama),xda kena marah,duit jimat(jimat ker kalu xda pakwe??boros lagi ada) and sebagainya.. (tambah sendiri kelebihan-kelebihan takda pakwe ikut citarasa masing-masing).




cut the craaaaaaappppp yanaaa!!!..saye dah melalut dah ni..bile saye busan,idea untuk meluahkan perasaan datang mencurah-curah..main taip jer apa yang terlintas kat pale otak..emmmm...dahlah..nak gi susun fail jap..fail dalam bilik bos saye ni berselerak..isshh..issshh..ingat bos lelaki jer x kemas,bos pompuan pun samer..hehehehe...tata titi tutu.

The Team yang mempunyai semangat juang yang tinggi!!!!



Walau kena "tegur" dengan ketua kerani(hehehehe) yang konon cam pegawai tuh, The Team tetap meneruskan trening dgn semangat juang yang tinggi...cewaaahhh..ayat xleh blahh.Ktorang xkan patah semangat.Chaiyo Chaiyo..Gampate!!!



tetap berposing walau hati membara penuh dendam..miahahaha




The Team yang akan membalas dendam...Ayuhhhhhhh!!!!




yang ni posing dari hero utama pada hari tersebut...bravo






bintang kecik:entry kali ni macam citer alih bahasa kan..translation dari Drama bersiri Jepun.Haippp!!

saye x suka mencarut....







Tengok jer parking nih hati dah mendidih..memang cam $!*^?...panas jer ati..sebab dia,mood ktorang yang sedang bermain dengan suka ria menjadi hambar.."Helllloooo...ko kerani jelah..gred ko tingi sket jer dari aku..ko ingat,dapat parking kat tempat pegawai,leh blagak ker...haaak tuihh..blah lah oooiii"...memang sakit ati.Semoga dia cepat berambus...harap2 dia kena tukar kat mana2 jabatan yang teruk...ooooh saye tau,kementerian pelajaran kat bahagian pendalaman Sabah or Sarawak..biar dia kena sumpit xpun kena potong kepala kat sana..Padan muka!!!!....






bintang kecik: tak suka betul pagi2 lagi angin x baik...emmmmm....


Wednesday, April 15, 2009

haaaiiiippp...wachaaaa...




JANGAN TERPEDAYA DENGAN TAJUK DI ATAS!!!



huwaaaa...x cukup tido..


sebabnyer...???


dah 2 ari member saye yang ada masalah(mcm masalah negara jer..padahal pasal gf dia) duk
kaco tido saye yang indah..


dia xleh nak tido,dia kaco saye..


leh lak macam tu kan...adoi..sangatla kejam..


cakap thru fon smpi 2 -3 jam...


saye ni dahla kalo x cukup tido akan "meragam"..wat keje sumer serba x kena..


tapikan,member nyer pasal..layankan aje..


orang tgh ada masalahkan..nnti time kiter ada masalah tak tau la pulak mcmana..


nasib arini my boss xdo..kalu tak mau tersengguk2 masa wat keje..


malam ni harap2 leh tido dengan lena..
(dia kol tadi bgtau dah berbaik dengan gf dia balik..alhamdulillah..lega atiku)


"incik ewan,sila jangan kaco saye malam neh.."


saye nak tido..zzzzzzzzz




bintang kecik:ayin,aku x kaco ko kan time aku ada masalah dulu??hehehehe..aku kaco sket2 jer kan..kan...hehehehe...izan,kiter pun x kaco izan kan..kan..kiter baik kan..



Monday, April 13, 2009

sakeettt gigi...adoiiii







sian cik Izan kita neh..
dia cakeet gigi..
tapi takut jumper dentist..
ish..ishhh
baru nak ajak g makan kat william
kena ajak orang lain lah nih..
jom Wanda!!!..lalalalala
larriiikkkkk....


bintang kecik:Wanda atau nama penuhnya Irwanda adalah bf kepada cik Izan.harap maklum